23 Aralık 2009 Çarşamba

GINGERBREAD KURABİYE


















Bu kurabiyeleri, yeğnimin doğumgünü partisi için hazırlamıştım ve çocuklardan çok büyükler beyenerek güpletti :)

Kurabiye tarifi, benim tadını en çok sevdiğim tariflerden biridir.
Malzemeler:

• 1 yumurta ( oda ısısında bekletilmiş)

• 150 gr tereyağı ( oda ısısında bekletilmiş - yumuşamış)

• 1,5 su bardağı un

• 1 çay bardağ mısır nişastası

• 1 su bardağı pudra şekeri

• 1 çay kaşığı karbonat (silme)

• 1 çay kaşığı tarçın (tepeleme)

• 1 çay kaşığı toz zencefil

• hamuru yoğururken toparlamak için bir miktar buğday nişastası

Tüm malzemeyi yoğurma kabımıza alıp birbirlerine yedirmek için elimiz ile yoğurmaya başlayalım. Tereyağının iyice malzemeye karışması ve gözükmemesi gerekmektedir. Hamurunuzu kulak memesi kıvamına gelinceye kadar azar azar buğday nişastası ilave edip yoğurmaya devam edebilirsiniz. Nişasta kıvamını oturtacak ve kuırabiyelerinize gevreklik verecektir.

Hamurumuzu nişasta serpiştirdiğimiz tezgahımızda 1 cm'den az olacak şekilde açalım. Kurabiye kalıplarımız ile hamurumuzdan şekiller çıkartalım ve dikkatli bir şekilde altına silpat veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize aktaralım.

Fırınımızı 180 dereceye getirip ayarlayalım. Tüm hamur bitene kadar yaklaşık 2 tepsi kurabiyemizden hazırlayalım.

Yaklaşık 15-20 dakika pişirip çıkartalım. Eğer kurabiyelerin çevresi kızarmaya başlamışsa kurabiyeler pişmiş demektir. Kurabiyelerimizi iyice soğuyana kadar tezgahta bekleelim. Eğer sıcakken üzerinde çalışırsanız başarısız olursunuz..en iyi sonuç için kurabiyelerin soğuk olması gerekmektedir.


Pin It!

0 Yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...