23 Aralık 2009 Çarşamba

Portakallı Kurabiye









































MALZEMELER:
2 adet portakal
1 su bardağı şeker
1 yumurta (sarısı içine, beyazı üzerine)
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Yarım su bardağı zeytinyağ
1/2 Çay bardağı toz şeker (üzeri için)
YAPILIŞI:
Yumurta sarısı şekerle birlikte çırpılır.
İki adet portakalın suyu ve kabuklarının rendesi ilave edilir.
Yağ, kabartma tozu ve un eklenir. Kulak memesi kıvamını alıncaya kadar yoğrulur.
Avuç içinde yuvarlanarak ceviz büyüküğünde toplar yapılır. (Ben hafif elimle üstüne batırdım)
Topların üstüne fırçayla yumurta beyazı sürülür. Sonra da tozşeker serpilir. önceden ısıtılmış fırında hafifçe pembeleşinceye kadar pişirirlir.
Not: Değişik şekilde denemek isterseniz, içerisine fındık yada tarçın da ilave edebilirsiniz harika oluyor...
Afiyet olsun.
Pin It!

0 Yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...