23 Aralık 2009 Çarşamba

Pandispanya tarifi

Bu tarif Şeker Hamuru kaplamalı pastalar için idealdir..Çünkü Şeker hamurunun düzgün kaplanması için zeminin daha sert olması önemlidir..Ve lezzeti harika...tavsiye ederim...


Malzemeler:


6 yumurta

2 su bardağı toz şeker

250 gr tereyağı

3 su bardağı un

2 paket kabartma tozu

2 paket vanilya

1 su bardağı kakao

1,5 su bardağı süt

Yapılışı:

-Yumurtaları ve şekeri 3 dakika kadar çırpın.

-Oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin.

-Ayrı bir kaba bütün kuru malzemeyi eleyin.

-Unlu karışımı, azar azar yumurtalı karışıma kaşıkla yedirin.

-Sütü ekleyin ve iyice homojen bir hamur elde edene kadar kaşıkla karıştırmaya devam edin. (Fazla karıştırmayın. Sadece kenarlarda un kalmadığına emin olana kadar.)

-Tabanına yağlı kağıt kesip, serdiğiniz, 26 cm çaplı kelepçeli kalıba kek hamurunuzu dökün. Kenarlarını yağlamayın. Böylece kek kenarlarına tutunarak daha fazla kabarırmış. Ama altı için bu söz konusu değil tabii.

-Daha sonra kekinizi, 180 derecede ısınmış fırınınıza verin.

-Yaklaşık 1 saat 15 dakika kadar pişirin.

-Kekin pişip pişmediğini anlamak için; tam ortasına kuru bir bıçak batırın. Çektiğinizde bıcak temizse kekiniz pişmiştir. Kek harcı bulaşmış görünüyorsa pişmemiştir. Pişirme esnasında ilk 40-50 dakika fırınınızın kapağını açmayın. Açarsanız, kabarmaya çalışan kekiniz sönecektir.
Pin It!

0 Yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...