Malzemeler:
2-3 kişilik
-300-400 gr biftek
-4-5 orta boy patetes
-yoğurt, sarmısak
-tereyaği kırmızı biber
-zeytinyağı
-patetes kızartmak için sıvıyağ
Marine sosu için:
-1 şişe maden suyu
-1 bardak süt
-1 rendelenmiş soğan
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-kekik, kimyon, karabiber, tuz
Yapılışı:
Tüm marine malzemelerini karıştırarak etleri 2 cm kalınlığında kesip içine atın ve bu şekilde dolapta yaklaşık 5-6 saat bekletin..
Daha sonra yağsız tavaya biraz yağ döküp kızartın..
Patetesleri rendeleyin yada kürdan gibi ince ince kesip kızartın
Servis tabağına önce patetesleri sonra etleri dizin..Üstüne sarmısaklı yoğurt hazırlayıp koyun..Son olarakta tereyağı ile kırmızı biberi kızdırıp üstüne dökün
afiyet oslun...
0 Yorum:
Yorum Gönder