17 Ağustos 2012 Cuma

Vişne Reçeli


Kışlık hazırlıklara devam..
Geçenlerde kış için yaptığım dağ çileği reçelim bitince bende vişne reçeli yaptım :) ama sanırım oda kışı görmeyecek..
ben çook tatlı sevmediğim için 1 kilo vişneye 3 bardak şeker koydum

Daha sonra kaynayınca köpüklerini aldım..Koyulaşmaya başlayınca limon sıktım..Tabağa 1 yemek kaşığı döktüm..Tabaktan süzülmeyince kıvamı olmuş demektir..

Püf Noktası: Çilek ve Vişne reçelini yaparken çok sıkı takip lazım çok kaynayınca şekerden ötürü rengi kararıyor.. Hoş görünmüyor..

Afiyet Olsun
Pin It!

0 Yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...